Dr. Dávid Iván

Családunk elsőszülött fiú tagjaként 1975-ben láttam meg a napvilágot Budapest belvárosában, ahol 7 éves koromig éltem a kollegámmal és egyben húgommal, Zsófival. Az egészségre kevéssé ártalmas Budára költözésünk után öcsém születésével egyidőben a Pasaréti úti általános iskolában kezdtem meg a tanulást, melyet a Móricz Zsigmond Gimnáziumban töltött évek követtek. Bár matematika szakra jártam, későn érő típusként életpályát akkor még nem sikerült választanom, így maradtam a hozzám talán némileg közelebb álló tárgyakra épülő humán képzésnél. Így esett a választásom a további tanulási lehetőségeket magába rejtő Államigazgatási Főiskola nappali tagozatára, ahol az eltöltött boldog diákévek alatt megismertem jövőbeli feleségemet. Ennek befejezését követően 1999-től 2003-ig a Pécsi Tudományegyetem Jogtudományi karának hallgatója lettem.

A főiskola után, az egyetem mellett 1999-től 2005. év végéig az APEH Észak-budapesti igazgatóságán Áfa ellenőrként és jogászként tapasztaltam meg a közigazgatás honi világát. 2005-től már Luca lányom megszületésével gyermekes családos emberként magasabb beosztásban próbáltam elhelyezkedni, melynek eredményeként 2006-tól egy vidéki önkormányzati hivatal igazgatási osztályán dolgozhattam többek között osztályvezetőként is. Egy barátom hívására 2007-től egy budapesti egyetemen a jogtanácsosi pozíció előszobájaként, mint jogi előadó kezdtem el a szakvizsgára történő felkészülést. Ekkor született meg a második lányom, Alíz.

2008-ban sikerült befejeznem a szakvizsgáimat, ezt követően 1 éven át a családi irodában a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként ismerkedtem az ügyvédi hivatással. 2010-2011 évben élve a lehetőséggel egy állami tulajdonú cégnél jogtanácsosként dolgozhattam. 2011-ben elvégeztem egy adótanácsadói tanfolyamot is a korábbi adózási tapasztalataimra alapozva.

Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a gyönyörű környezetben tagja lehetek a családi alapítású és baráti légkörű ügyvédi irodának.

Fő területem az adójog, közigazgatási jog, IT jog, szerződések joga és ingatlan jog.

Középszinten beszélek angolul, hobbiszinten németül és olaszul.

Szabadidőmben bár hobbi szinten, de rendszeresen sportolok, többek között futok, úszok, kerékpározok, túrázok és squasholok, télen síelek, illetve közös családi programokon veszek részt.

hu_HUHungarian